Promei


Hírarchívum
Hírarchívum
Felvonulás Jézusért - 2004. június 19.

Ez az a nap! 2004
2004. Június 19. 16-22h
Dicsőítő Felvonulás Jézusért!
Budapest: Oktogon – Hősök tere
Találkozunk 16 órakor az Oktogonnál

Kedves Barátunk!

A közös ünneplés és bátor tanúságtétel nagy eseményére hívunk Téged. 2004. június 19-én sokezer keresztény ad találkozót egymásnak Budapesten az Oktogonnál, hogy végigvonulva a város központján hirdesse a Jézus Krisztusról szóló örömhírt. A Hősök terére érkezve együtt imádkozunk nemzetünkért.

Amiért az utcákra megyünk...

  • Rámutatunk Jézus Krisztusra, a világ egyetlen megváltójára
  • Dicsőítjük Istent és Neki ajánljuk a Földet
  • Tanúságot teszünk a világ szeme láttára, látható és hallható módon
  • Kinyilvánítjuk a keresztények egységét
  • Együtt imádkozunk városunkért, nemzetünkért

Örömhír a sok rossz hír között: idén is Ez az a nap!, idén is Felvonulás Jézusért Budapesten! Ötödik Ez az a nap-rendezvényünkkel vissza akarunk térni a 2000. évi Millenniumi Felvonulás értékeihez és lelkesedéséhez.

Idén is van miért hálát adnunk és könyörögnünk, s az idei is az ünnep éve… Hiszen Jézus Krisztus, a világ Megváltója feltámadt, és az újjászületés csodájára hív most is minden embert. Igen, Jézus óta lehetséges, hogy egyének, családok, falvak, városok, sőt, egy egész nemzet új életre támadjon a Jézus Krisztusba vetett hit segítségével. Erről szeretnénk tanúságot tenni, ezt szeretnénk felmutatni az egész magyar nemzet számára mindannyian, akik minden keresztény egyházból egy szívvel az utcára megyünk majd azon a napon.
Öt éve minden évben, május táján meghívás érkezik minden Kárpát-medencei magyar keresztény egyházhoz, gyülekezethez, a falusi plébániáktól a kisegyházakig: „Jöjjetek, gyűljünk össze mindannyian, akik Jézus Krisztusban, az egyetlen Úrban hisztek, hogy ezen a napon tanúságot tegyünk róla és dicsőítsük Őt!” S a meghívásra öt éve minden évben megjön a válasz: 2000-ben huszonötezer magyar keresztény tanúságtevő menete hullámzott végig Budapest belvárosán, a Lánchídon át. 2001-ben és 2002-ben stadionokat töltöttünk meg imádsággal, énekkel, tanúságtételekkel. Tavaly a Népstadion kertben három napos dicsőítő hétvégét tartottunk, seregnyi programmal, a csúcsponton dicsőítő koncertekkel és ökumenikus imádsággal. Idén a budapesti eseményt négy magyar nagyváros, Szeged, Pécs, Miskolc és Győr szívében megtartott roadSÓ (zenés városevangelizáció) előzi meg. Ezekről a helyszínekről az ország minden lakóját, sőt, az egész magyar nemzetet meg szeretnénk hívni az országos Felvonulásra.


Június 19-én Budapesten az Oktogontól az Andrássy úton át a Hősök terére vonul éneklő-dicsőítő menetünk, hogy a Hősök terén egy szívvel valljuk meg: Jézus a magyarság egyetlen reménysége! Ő az Úr!
„Ez az a nap, amit az Úr rendelt” – kiáltjuk a zsoltárossal, és valóban hisszük is, hogy maga Jézus áll a kezdeményezés mögött. Ő egybegyűjti övéit -- tartozzanak bármelyik egyházhoz, közösséghez -- és munkálja egységüket. Ahogy Atyjától is kérte „tökéletesen egy legyenek, hogy megismerje a világ, hogy te küldtél engem” (Jn 17,23).

Programterv: Oktogon – Hősök tere

16.00 – Gyülekezés az Oktogonon
17.00 – A menet elindul az Andrássy úton
18.00 – Érkezés a Hősök terére; Pintér Béla és a Csemeték
18.15 – Köszöntés
18.20 – Ima a magyar nemzetért
19.00 – 300 fős Gospel-kórus
19.20 – Csiszér László és a Gável Testvérek
20.00 – Evangélium-hirdetés
20.20 – Amaro Del dicsőítő koncert
20.40 – Országos Dicsőítő csoport
kb.21.45 - Zárszó
Gyere, ünnepelj velünk, szánjuk oda ezt a napot, hogy együtt dicsőítsük a Hősök Hősét és a Királyok Királyát.

Dicsőítő koncertek:
300 fős énekkórus (USA), Pintér Béla és a Csemeték, Testvérek, Csiszér László, Amaro Del, Országos összevont dicsőítő csoport (Prazsák László, Pintér Béla, Csiszér László, Folk Iván, Gyárfás István, Perei Imre, Rontó Attila, Lakatos Péter...)

forrás: www.ezazanap.hu

2004.05.11 12:23:32   |   Vissza
Ide nézz!
2004 © Oldaltérkép powered by SiteSet